П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Нові квартири за цінами вторинного житла: в Маріуполі збудують унікальний будинок на сталевому каркасі

В Маріуполі міська влада ухвалила амбітний проект з будівництва нового унікального сталевого будинку, який дозволить продавати нові квартири по вартості житла на вторинному ринку. Новий житловий будинок побудують на металевому каркасі. Згідно з ухваленим проектом – це буде восьми поверхова будівля загальною площею понад сім тисяч квадратних метрів. Далі розповість mariupol-future.

У муніципалітеті впевнені, що будівництво дозволить збалансувати ціни на ринку житла в Маріуполя й забезпечити квартирами молодь та співробітників комунальних підприємств.

Проект будинку був представлений на засіданні виконкому. Міський голова Маріуполя Вадим Бойченко підкреслив, що проект сталевого будинку став переможцем конкурсу серед студентів-архітекторів «Steel Freedom 2018» в категорії «Створення проекту житлового будинку в сегменті доступного житла в м. Маріуполь». Головною умовою конкурсу було розробити проект із застосуванням капітальних сталевих конструкцій. Це був всеукраїнський конкурс, у якому брали участь молоді архітектори з усієї України. 

Вже в цьому році розпочнеться робота по закладанню фундаменту унікального будинку. Усі металеві деталі каркасу будуть виготовлені на металургійних підприємствах Маріуполя. Вартість споруди становить понад 100 млн грн. У восьмиповерховому будинку буде розташовано 120 сучасних квартир, 60 – однокімнатних та 60 – двокімнатних. Планується, що вартість одного квадратного метра в новому будинку буде дорівнювати цінам вторинного житла, що зробить його більш доступним для населення.

За словами мера – це буде перший сталевий будинок в Україні. Унікальний дім з’явиться в Приморському районі міста по вулиці Амурської, 11.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.