П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Маріупольський пляж у селищі Пісчаному очікує велика реконструкція

 

Маріупольський пляж у селищі Пісчаному очікує велика реконструкція. Міська влада обіцяє, що пляж буде оновлено вже у цьому році. Нещодавно мер Маріуполя Вадим Бойченко презентував містянам проект реконструкції пляжу. Його розробкою займалося відоме українське архітектурне бюро Zotov&Co, яке належить маріупольцю Віктору Зотову.

В основу концепції проекту реконструкції покладена ідея збереження природного ландшафту, оновлення інфраструктури та забезпечення безбар’єрного доступу, пише mariupol-future.com.ua.

Транспортний хаб

2

Наразі однією з нагальних проблем Пісчанки є транспорт та логістика. В розпал сезону до пляжу складно добиратися, як міським транспортом, так і власним авто. Автобус треба чекати, та й втулитися в салон буває непросто. А власне авто інколи немає де припарковати.

За словами міського голови, на оглядовому майданчику  в селищі Моряків буде створено транспортний хаб. Сюди відпочиваючі будуть доїжджати комунальним транспортом – автобусами та тролейбусами. З оглядового майданчику до набережної облаштують канатну дорогу. Нижня станція канатної дороги буде побудована з бетону та металу на вулиці Велика морська. Спустившись по канатці на спеціально облаштовану платформу, курортники на ліфті зможуть потрапити на пляж. Таке інженерно-технічне рішення дозволить зробити зону відпочинку більш доступною, а дорогу до пляжу комфортною. Крім того канатна дорога з’єднає Пісчанку та селище Покровське.

Для транспорту збудують широку дорогу з комфортними місцями для паркування. Для пішоходів – облаштують тротуари по обидва боки дороги. Планується, що прогулянковий маршрут вздовж узбережжя буде пролягати від пляжу Пісчаний до селища Мелекіно та національного парку Меотида.

Інфраструктура та благоустрій

1

Для зручності відпочивальників на Пісчанці облаштують затишні кафе. Одне з них буде розташоване на відкритій терасі з видом на море на нижній станції канатної дороги. Також будуть передбачені місця для сезонної торгівля.

На узбережжі перед пляжною зоною побудують терасу з широкими лавами у вигляді амфітеатру. Далі, до самої дороги пролягатиме зелена зона. На пляжі для любителів активного відпочинку встановлять футбольні ворота та волейбольні сітки. На зеленій зоні – тренажери, майданчики для заняття воркаутом та дитячі гойдалки. Проектом також передбачені кемпінг, зона для риболовлі, спуск для човнів, плавучий сезонний пірс, парк з терасами і пандусами.

Уся територія відпочинку буде мати зональне освітлення – на кордоні пляжної зони встановлять садово-паркові світильники Болард. Обабіч дороги та тротуарів також з’являться сучасні восьми метрові ліхтарі. Спеціальними світильниками оздоблять і терасу.

На пляжі для відпочивальників облаштують зручні душові, роздягальні та фонтани з питною водою. Сміттєві баки та інші конструкції будуть виконані з кортенової сталі. Вся інфраструктура в зоні відпочинку буде пристосована для людей з інвалідністю.  

Музей «Меотида»

У кінці пляжу планується збудувати музей національного парку «Меотида». Це ніби «ворота між містом і природою». У приміщені музею планують хочуть розмістити туристичний центр, сувенірну крамницю, лекторій, лабораторію, бібліотеку та буфет. Музей буде працювати не тільки в курортний сезон, а цілорічно. Це буде багатофункціональний інтерактивний центр з залом експозиції та відеозалом, з можливістю інтеграції в шкільну програму та різноманітні освітні й наукові проекти.

Джерело та відео: http://zotov.com.ua/pischanka

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.