Субота, 20 Квітня, 2024

Більш ніж 300 молодих архітекторів змагались за право створити проект ультрамодної приймальні мера Маріуполя

 

Мерія Маріуполя проводить голосування серед місцевих жителів щодо визначення проекту соціального офісу, де також буде розташована громадська приймальна міського голови. Споруду  планують збудувати в центрі Маріуполя за адресою провулок Нахімова. Наразі на сайті міськради, проводиться голосування, де на розсуд маріупольців запропоновано 10 проектів будівлі, пише mariupol-future.com.uа.

Сучасні та креативні проекти були представлені на конкурсі «STEEL FREEEDOM 2019», який проводиться серед студентів архітектурно-будівельних спеціальностей. У творчому змаганні брали участь 115 команд – це більш ніж 300 студентів з 13 вузів України. Замовником проекту виступила міська рада Маріуполя. Фінал конкурсу «STEEL FREEEDOM 2019» відбувся у грудні 2019 року. На розробку проекту соціального офісу в Маріуполі була подана 61 заявка. Над кожним проектом команди працювали майже рік.

Переможцями стали команди двох вузів. Перше та друге місця завоювали представники  Київського національного університету будівництва і архітектури. Третє – студенти Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка».

Оскільки споруда соціального офісу буде розташована у центрі міста, то замовник мав певні побажання щодо проекту. Найголовнішими були – використання високих технологій в проектуванні, функціональність, легкість, прозорість та енергоефективність спорудиі, застосовування металевих конструкцій при будівництві, безбар’єрний доступ та гармонійне облаштування прилеглої території.

Як розповів заступник мера Маріуполя Сергій Захаров, соціальний офіс має стати новим туристичним магнітом міста Марії. Він також зазначив важливість того, що молодь з усієї України має можливість долучитися до змін, які відбуваються в Маріуполі.

Сергій Захаров та начальник головного управління містобудування та архітектури Наталія Овчаренко виступили в якості експертів при оцінці конкурсних робіт. Також у складі журі конкурсу були відомі архітектори України та експерти в будівельній галузі.

Команда Київського національного університету будівництва і архітектури «М-521» посіла перше місце за проект в стилі хай-тек

За задумом авторів проекту конструкція будівлі соціального офісу повинна буди прозора та легка, що має демонструвати принципи відкритості в роботі органів держаної влади. Також будівля має прохідну алею, яка веде безпосередньо в паркову зону міста. За проектом переможців в соціальному офісі буде функціонувати чотири блоки, а саме: фронт-офіс, бек-офіс, конференц зона та івент зона. Розміщення блокіів здійснюється по вертикалі для забезпечення комфортної роботи кожного. Робочі місця персоналу сектору обслуговування утворені за принципом відкритості. Проектом передбачений безбар’єрний доступ до соціального офісу, збереження існуючих дерев та зелених насаджень, облаштування місць для відпочинку дорослих та дітей, достатня кількість паркомісць та велопарковок, а також забезпечення вільного доступу пожежних машин. Каркас будівлі складається із металевих конструкцій та збірних залізобетонних пустотних плит. Це дозволить прискорити процес будівництва та полегшить вагу будівлі, забезпечуючи її надійність. При цьому споруда буде енергоефективна з дотриманням державних норм та стандартів будівництва.

Друге місце також зайняла команда Київського національного університету будівництва і архітектури «М-250»

2

Третє місце – команда Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» «М-596»

33

Голосування за найкращий проект соціального офісу та громадської приймальні міського голови триває. Долучитися до голосування, яке триватиме до 31 січня 2020 року, можна за посиланням. https://mariupolrada.gov.ua/ru/quiz/golosuvannja-za-proekti-socialnogo-ofisu-z-prijmalneju-miskogo-golovi

Наразі більшість голосів – 326 (25%) – віддано за проект №7. Станом на 26 січня проголосувало 1306 респондентів.

ДЖЕРЕЛА: https://www.facebook.com/steelfreedom

https://mariupolrada.gov.ua/ru/quiz/golosuvannja-za-proekti-socialnogo-ofisu-z-prijmalneju-miskogo-golovi

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.