Четвер, 25 Квітня, 2024

Леся Українка у шкірянці, Тарас Шевченко – у світшоті. В Маріуполі з’являться креативні мурали

В Маріуполі студенти Української академії лідерства планують реалізувати креативний проект та створити серію муралів. Це будуть незвичайні малюнки – на стінах міських споруд з’являться портрети українських письменників. Зображення українських класиків, таких, як Леся Українка та Тарас Шевченко, будуть нетипові, зовсім не такі, як в шкільних підручниках. Далі на mariupol-future.

Класичних митців осучаснять – Лесю Українку одягнуть в шкіряну куртку, а Тараса Шевченко – у свіштот. Автори ідеї планують оздобити мурали лампами, щоб їх можна було роздивитися й у темний час доби. Також на малюнки нанесуть QR-код. Скануючи смартфоном QR-код, можна буде  послухати вірші Кобзаря. Таким чином, стіни міських будівель будуть «говорити» з маріупольцями поезією.

Усі деталі проекту студенти не розкривають – лишень обіцяють, що буде цікаво та яскраво. Не відомо поки що стіни яких будівель будуть розмальовані. Розглядаються декілька варіантів. Фінансування проекту буде за рахунок гранту від UPSHIFT.

Українська академія лідерства – це 10-місячна освітня програма розвитку для випускників шкіл віком від 16 до 20 років. Навчання триває шість днів на тиждень, а студенти проживають у кампусах. Програма допомагає молоді знайти своє призначення, пізнати країну та світ, усвідомлено обрати майбутню професію та розкрити лідерські якості. В основі навчання — три елементи розвитку: фізичний, емоційний та інтелектуальний. В Україні діє сім осередків УАЛ – в Києві, Чернівцях, Миколаєві, Маріуполі, Львові, Полтаві та Харкові.  

Наразі у  маріупольському осередку Української академії лідерства навчаються 38 студентів з 14 областей України. Студенти беруть активну участь у розвитку міста, заохочуючи місцевих жителів до співпраці. Протягом навчання вони також займаються волонтерством, навідуються до дітей в інтернати, піклуються про тварин та проводять толоки. 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.